Når bør jeg planlegge min fotosesjon?

Det er alltid best å planlegge fotosesjon på forhånd – så snart som mulig, slik at vi kan finne den datoen som passer best for alle. Helgene er mest ettertraktet, så jeg anbefaler at du bestiller et møte i god tid. Ved gravidfotografering er den beste tiden for din photoshoot i 7.-8. måned av svangerskapet. Ved nyfødtfotografering bør dere kontakte meg i god tid før termin så jeg kan holde av tid til dere. Ta kontakt igjen etter fødsel for å fastsette endelig dato for fotograferingen. Vanligvis er det de første 5-10 dager som er de beste, maksimalt 14 dager, etter babyen var født. Da er babyene fortsatt veldig søvnige og lette å posere med sitt nyfødte utseende. For livsstil sessions med de nyfødte trenger vi ikke å holde oss til ovennevnte dager – en slik photoshoot kan skje litt senere.

Når betaler jeg for fotosesjonen?

Din fotosesjon vil kreve en ikke-refunderbar forskuddsavgift som betales ved bestilling. Det vil bli trukket fra din ordre, noe som skjer den dagen fotograferingen finner sted.

Kan jeg ombestemme meg og velge en annen pakke?

Selvfølgelig! Likevel, hver pakke inneholder forskjellig antall bilder, det er derfor du bør bestemme deg senest 1-3 dager før fotosesjonen. Jeg må være sikker på at jeg har nok tid til å ta så mange bilder som jeg trenger til din pakke.

Hvor vil fotograferingen foregå?

Mest av nyfødtfotograferingen ta plass i mitt studio på Jessheim. Den er barnevennlig studio, som ligger ved siden av hjemme mitt. Også liker jeg å planlegge nyfødtfotografering i ditt eget hjem. Jeg elsker lifestyle fotografering, dvs at familien blir fotografert i sine vante omgivelser inne eller ute. Alle barne- og portrettphotoshoots blir fantastiske utendørs (alle værforhold er gode, kanskje bortsett fra øsende regn eller svært vindfullt vær). Jeg er sikker på at vi vil finne den mest passende sted for deg og din familie, og ta hensyn til tid, riktig belysning og din stil.

Hvilken tid / klokkeslett bør fotograferingen starte?

Alt avhenger av hva slags bilde du skal ta. For nyfødte er det best å starte sent om morgenen, barn- og familiefotgraferinger innendørs er best ved 12 tiden eller tidlig om ettermiddagen. Tar du utendørs photoshoot, er den beste tiden opp til 2-3 timer etter soloppgang eller ved solnedgang og ikke mer enn 2-3 timer før solnedgang. Dette er de gylne timer, men vi kan planlegge vår sesjon på forskjellige måter, avhengig av beliggenhet og prognoserte værforhold.

Hva som skjer når været er altfor dårlig for fotografering?

Det skjer …;-) Jeg sjekker værvarsel hver eneste dag, og hvis det er noen fare for øsende regn eller svarte skyer med sterk vind, vil jeg kontakte deg 1-2 dager før vår avtalte tid for ny time eller evt endre sted.

Hva skal vi ha på oss?

Det viktigste er å føle seg komfortabel. Jeg vil ikke pålegge noen spesiell stil på klær – vennligst sørg for at den gjenspeiler din karakter, stil, lidenskap etc. Ved familiefotografering pleier jeg å fokusere på ansikter, følelser og familiebånd. Hva du/dere har på deg/dere også avhenger av sted du/dere blir fotografert – vennligst tilpass klærne til ditt hjem eller husk på at f.eks. grønne klær vil blande seg mye inn i naturen. Sommertid er perfekt for lette klær. Høst eller vinter uten snø vil mørkere farger fungere perfekt. Hvis du har spørsmål eller ønsker forslag, kontakt meg på forhånd.

Er det noe vi bør ta med til fotosesjon?

Jeg foreslår alltid hva du bør ha med til din fotosesjon, det avhenger av hva slags bilder vi skal ta. Det viktigste er å sørge for at barna dine er komfortable og at de har det gøy. Litt snacks eller drikke er godt å ha med. Under utendørssesjon kan teppe/ pledd være nyttig. Bobler er alltid moro for barna; andre leketøy eller rekvisitter kan også komme godt med. Vi kan også inkludere kjæledyret i sesjonen hvis familien ønsker det 🙂 Men det viktigste å ta med er smil og godt humør!
Nyfødtfotografering er litt annerledes – jeg har noen grunnleggende rekvisitter som jeg bruker i løpet av fotosesjonen, men det er alltid hyggelig å innlemme noe etter egen smak. Det kan være et teppe/ pledd, skjerf, håndlagde hatter eller kurver fra hjemmet ditt.

Når får vi se bildene våre?

Avhengig av sesong, vil du motta din link til passordbeskyttet online galleri med bildene dine ca. 2-3 uker etter sesjon. Jeg forbereder tilnærmelsesvis 30-40 (for stor pakke) bilder, noen ganger mer hvis de viser seg å være eksepsjonelt gode. Bilder blir redigert, retusjert og klargjordt. Nå er det din tur til å velge dine favorittbilder. Pakken er din minimums bestilling – du kan alltid velge flere bilder ( kr 260 pr. stk).